U organizaciji revizorsko-konzultantske tvrtke EY u Monte Carlu će se krajem tjedna održati izbor za svjetskog poduzetnika godine na kojem će sudjelovati i hrvatski EY Poduzetnik godine Mate Rimac, objavili su u srijedu iz EY-a.

Proglašenje novoga EY Svjetskoga poduzetnika godine održat će se u subotu, 16. lipnja, a u sklopu četverodnevnoga događanja hrvatski će predstavnik imati priliku predstaviti svoj rad i poduzetnički put šesteročlanom žiriju kojemu je na čelu Jim Nixon, predsjednik Uprave tvrtke Nixon Energy Investments.

Mate Rimac bit će četvrti hrvatski predstavnik na svjetskom izboru, nakon što su u prethodna tri izdanja Hrvatsku predstavljali Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit, Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix te Marko Pipunić iz tvrtke Žito.

Priliku za predstavljanje na svjetskoj pozornici Mate Rimac osigurao je osvajanjem titule hrvatskoga EY Poduzetnika godine gdje je izabran u konkurenciji 36 poduzetnika iz 28 domaćih tvrtki.

Izrazito smo ponosni što će našu zemlju i domaće poduzetništvo svojom inspirativnom pričom u Monte Carlu predstavljati jedno ovako zvučno ime i priča koja je ne samo poticaj mnogima, nego i dokaz kako ne postoje granice i neostvarive ideje, istaknuo je Country Managing Partner EY-a u Hrvatskoj Berislav Horvat.

Upravo su priče poput Matine ono što ovim programom želimo promovirati, kazao je Horvat napominjući kako novim i drugačijim idejama, predanim radom i željom da što više ljudi sudjeluje u realizaciji jedinstvenih poslovnih projekata, Mate Rimac promiče poduzetništvo koje čini okosnicu gospodarstva svake zemlje.

(Hina)