Svjetski velikan sportske opreme Puma u suradnji s Matom Rimcem dizajnirao je 412 parova kopački koje će nositi najbolji nogometaši svijeta.

Puma te kopačke predstavlja kao najbrže kopačke na svijetu, a pušteno ih je 412 jer je to simbolična brojka koja označava najveću brzinu koju može postići Rimčev automobil.

Kopačke teže svega 90 grama, a kreatori ih opisuju kao najbolje kopačke koje su ikad proizvedene.

Cilj nam je bio stvoriti najbrže i najekstremnije moguće kopačke za nogomet. Htjeli smo ljudima omogućiti da vide kako bi kopačke mogle biti dizajnirane u budućnosti, rekao je direktor proizvodnje Pume Dominique Gathier pa dodao:

Promatrali smo kako se izrađuju hiperautomobili i prenijeli ključna saznanja u naš model kopački, s posebnim fokusom na to da smanjimo težinu kopačke, a zadržimo ostale vrhunske kvalitete.Kopačke su izrađene od superlagane pletene mreže presvučene tankim slojem umjetne kože kako bi se osigurao dulji vijek trajanja. Imaju i dva “prozorčića” na petama, što je izravno inspirirano izgledom Rimčeva automobila. I potplate su od ekstremno laganog materijala kako bi nogometaš postigao što veću brzinu i ubrzanje.

Kopačke će svijetu pokazati Antoine Griezmann, u srijedu navečer na utakmici Hrvatske i Francuske, u Maksimiru.