Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić sinoć je bio junak El Clasica. Veznjak Barcelone zabio je za pobjedu od 1:0 u najvećem svjetskom derbiju protiv Reala na Bernabeu.

Rakitić je nakon utakmice bio među najbolje ocijenjenim igračima utakmice pa su mu tako stigle brojne pohvale. Jedna takva došla je od legendarnog portugalskog trenera, Josea Mourinha, koji je biranim riječima govorio o Rakitiću.

"Napominjem u startu da ovo nije kritika nego pohvala. Dakle, Barcelona ne igra kao što to mnogi očekuju, ali oni pobjeđuju i jako su čvrsti defenzivno. To može biti jako važno u četvrtfinalu ili polufinalu Lige prvaka. U vidu Piquea i Lengleta oni imaju fantastičan štoperski par ispred Ter Stegena koji je iz sezone u sezonu sve bolji i bolji", započeo je Mourinho pa oduševio izjavom o Rakitiću:

"Prije nego završimo s ovom večerašnjom emisijom, dopustite mi da kažem nešto: za mene je Ivan Rakitić jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. On je fantastičan igrač u svakom smislu. Defenzivno je sjajan na desnoj strani gdje kompenzira činjenicu da Messi ne igra puno obranu. U pogledu posjeda lopte je fantastičan. On donosi jednostavna ali efikasna rješenja. Ponavljam to i s tim želim završiti za večeras: Rakitić je jedan od najpodcjenjenijih igrača svijeta. Uobičajeno govorimo samo o velikim imenima, a Rakitić bi možda mogao popraviti aktivnost na Instagramu i društvenim mrežama jer danas je to jako važno... Tamo nije dobar, ali je jako dobar na terenu", istaknuo je Mourinho koji nakon otkaza u Unitedu radi kao komentator na televiziji.

Kada je govorio za društvene mreže, Portugalac se vjerojatno sarkastično obratio Paulu Pogbi koji ga je u Unitedu prozivao na društvenim mrežama.

Dnevnik.ba