Dok mnogi od nas uživaju u toplijem vremenu, porast temperature također znači da će mravi biti aktivniji. Mravi mogu prouzročiti mnogo problema u vašim domovima, ući u ormare, hranu pa čak i u hladnjake i zamrzivače. No profesionalno uklanjanje mrava može stajati i do 270 eura (i više) po tretmanu, piše The Sun.

Dakle, ako imate ograničen budžet, ali želite stati na kraj tim neželjenim gostima u svom domu, postoji nekoliko jeftinih rješenja. Chris Hutton, stručnjak za skladištenje i vlasnik trgovine Adams Selfstore, dijeli tri trika za humano uklanjanje mrava iz domova.

Ocat

Prema Chrisu, ocat je odlično rješenje za čišćenje i dok se može koristiti za uklanjanje kamenca i čišćenje prozora, također se može koristiti za tjeranje insekata - uključujući mrave. Rekao je: "Pošpricajte otopinu jednakih dijelova octa i vode oko ulaznih točaka, staza mrava i poznatih područja zaraze. To prekida njihove tragove mirisa i odvraća mrave od povratka."

Esencijalna ulja

Poput bijelog octa, određena eterična ulja, uključujući ulja paprene metvice, čajevca i citrusa, "prirodni su repelenti za mrave", prema Chrisu. No, umjesto čiste upotrebe eteričnih ulja, stručnjakinja je predložila njihovo miješanje s vodom. Kako biste rekli zbogom mravima u svom domu, jednostavno pomiješajte nekoliko kapi eteričnih ulja s vodom i raspršite otopinu po svom domu. Usredotočite se na korištenje oko okvira vrata, prozora i ventilacijskih otvora gdje će mravi najvjerojatnije ući, prenosi Espreso.

Cimet

Konačno, iako mnogi od nas koriste cimet za pečenje i kuhanje, pokazalo se da se može koristiti i za tjeranje insekata. Posipanje mljevenog cimeta na ili oko staza mrava može poremetiti njihov miris, što ih može spriječiti da uđu u domove. To je sigurna, netoksična metoda koja će vas koštati samo nekoliko eura.