Rijeka Šujica na nekoliko mjesta poplavila je cestu u tomislavgradskoj općini, a Vatrogasno društvo Tomislavgrad imalo je nekoliko intervencija na ispumpavanju poplavljenih podruma u gradu, priopćili su u ponedjeljak iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Kiša i otapanje snijega na području Hercegbosanske županije (HBŽ) proteklog vikenda doveli su do povećanja vodostaja rijeka i njihovih pritoka, a prema informacijama županijskog Operativnog centra Uprave civilne zaštite HBŽ-a u općini Tomislavgrad izlila se rijeka Šujica koja je na nekoliko mjesta poplavila ceste i podrume u gradu.

Rijeka Unac u općini Drvar izlila se iz korita i poplavila dio puta u mjestu Bastasi, dok na području općina Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo nema dojava o poplavljenim stambenim i gospodarskim objektima.

U gradu Livnu također nije bilo dojava o poplavljenim objektima, svi putevi kroz sela toga grada su prohodni, a vodostaji rijeka Sturbe, Žabljaka i Bistrice su u opadanju.

U općini Kupres u nedjelju je palo oko 10 cm novog snijega, a put prema selu Vukovsko još je neprohodan. Inače, na području Kupresa zaprimljeno je i nekoliko dojava o urušenim krovovima, najviše na pomoćnim objektima.

Sve magistralne i regionalne prometnice na području Hercegbosanske županije su prohodne i nije bilo dojava o životno ugroženima. Stanje prirodne nepogode u svih šest općina Hercegbosanske županije i dalje je na snazi, navodi se u priopćenju.