Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sastala se danas u Zagrebu sa potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Republike Hrvatske Damirom Krstičevićem, s kojim je razgovarala o suradnji dvaju ministarstava u oblasti obrane i euroatlantskom putu BiH.

Na sastanku je konstatirana izuzetno dobra bilateralno-obrambena saradnja, izražena kroz više projekata suradnje među kojima je i školovanje pripadnika OS BiH u Republici Hrvatskoj, a potvrđena je i podrška Republike Hrvatske euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

U kontekstu sigurnosnih izazova, tijekom razgovora je konstatirano da je nastavak europske i euroatlantske perspektive i regionalna suradnja najbolji model za napredak i prosperitet država regije. Pri tome je ministar Krstičević naglasio da Republika Hrvatska daje punu podršku reformama u BiH koje su preduvjet za članstvo u NATO i EU.

Ministrica Pendeš je zahvalila ministru Krstičeviću i Vladi Republike Hrvatske na podršci, te naglasila da je zajednički interes jačanje međusobne suradnje, ali i regionalne suradnje u kontekstu globalnih i regionalnih sigurnosnih izazova, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.