Hrvatski vaterpolisti su s čak sedam novih imena u momčadi u svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj u prvom kolu skupine B u Debrecenu remizirali 8:8 (1:4, 4:1, 1:2, 2:1) s olimpijskim doprvakom Grčkom.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Konstantin Harkov s tri gola, dva je dodao Marko Žuvela, a po jedan Jerko Marinić Kragić, Rino Burić i Andrija Bašić. U sastavu Grčke sjajan je bio Angelos Vlachopoulos s četiri gola, po jedan gol su dodali Genidounias, Kakaris, Fountoulis i Argyropoulos.

Protiv aktualnih olimpijskih doprvaka Hrvatska je vrlo loše ušla u susret te nakon prvih osam minuta gubila sa 1:4. Izabranici Ivice Tucka bili su bezopasni u napadu usprkos brojnim prilikama s igračem više u bazenu, dok su u obrani "propuštali" u gotovo svakoj situaciji s igračem manje. No, u drugoj četvrtini situacija se u potpunosti promijenila, "proradila" je desna strana napada predvođena Harkovom i Žuvelom, Grci su propustili nekoliko situacija s brojčanom prednosti zahvaljujući briljatnim obranama Marka Bijača, na kraju tog dijela Grci nisu uspjeli zabiti niti u situaciji s dva igrača više pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 5:5.

U trećoj i četvrtoj četvrtini napadi su bili manje produktivni, Grčka je bila u stalnoj prednosti, ali nikada većoj od jednog pogotka. Andrija Bašić je odličnim udarcem s distance 1:55 minuta prije kraja poravnao na 8:8, a do kraja dvoboja obje momčadi su propustile nekoliko napada. posljednju priliku imala je Hrvatska u posljednjih 26 sekundi, ali uz oštru grčku obranu naši igrači nisu uspjeli izboriti niti udarac prema golu.

Hrvatska će u drugom kolu u četvrtak od 18 sati igrati protiv Njemačke, koja je u prvom susretu ove skupine izgubila od Japana sa 11:12 (2:5, 2:3, 2:3, 5:1).

Izravni plasman u četvrtifnale izborit će pobjednik skupine, dok će drugi i treći u međurundu.