Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA u suradnji s Upravom za neizravno oporezivanje (UINO) BiH, izvršili su pretres kamiona–cisterne, u čijoj unutrašnjosti je pronađena veća količina od oko 247 tisuća kutija cigareta, bez odgovarajućih akciznih markica BiH, koje su s područja Crne Gore prokrijumčarene na područje Bosne i Hercegovine.

Kako, priopćeno iz Tužiteljstva BiH, procijenjena vrijednost oduzetih cigareta na tržištu iznosi više od 1,3 milijuna KM i jedna je od najvećih zapljena ilegalnih cigareta realiziranih na području Bosne i Hercegovine.

U ovom predmetu vodi se istraga za kaznena djela: Organiziranje skupine ljudi ili udruženja za rasturanje neocarinjene robe (članak 215.), Neovlašteni promet akciznih proizvoda (članak 210a.) i Krijumčarenje (članak 214.) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

''Prilikom realizacije aktivnosti pretresa, slobode je lišen jedan osumnjičeni, vozač motornog vozila, te su oduzeti dokazni materijali potrebni u postupku. U združenoj operaciji realiziranoj po nalogu Tužiteljstva BiH, sudjelovali su i pružili potporu  Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA, UINO BiH, Granična policija BiH, MUP RS, MUP Kantona Sarajevo, MUP HNK PU Prozor'', naveo je Tužiteljstvo BiH.