Andrej Plenković otkrio je koji ministri odlaze iz Vlade, a tko će biti novi članovi, donosi HRT.

Ministricu Gabrijelu Žalac mijenja ministar Marko Pavić, dok Ministra Pavića mijenja Josip Aladrović, ravnatelj HZMO-a.

Tolušić odlazi i mijenja ga državna tajnica u njegovom ministarstvu Marija Vučković. Također, iz Vlade odlazi i ministrica Nada Murganić, a mijenja ju saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Na mjesto ministra vanjskih poslova dolazi Goran Grlić Radman.

Novi potpredsjednici Vlade biti Davor Božinović i Zdravko Marić, prema informacijama N1.

"Meni je bilo prestrašno što se događalo u resoru, to su bile strašne tragedije. Ako će moj odlazak izresetirati ove stresove i dati šansu za nove pokušaje, nova rješenja, bit ću itekako zadovljna. Uvijek sam isticala da sam dio sustava i jesam, ja sam socijalna radnica. Došla sam u Vladu da ministar bude netko tko je radio sa strankama", rekla je Nada Murganić, dosadašnja ministrica demografije, koja naglašava i da ostavlja dobre temelje svojoj nasljednici, prenosi N1.

"Dobar je tim ostao, u Ministarstvu ima dosta vrijednih, stručnih ljudi", rekla je Murganić na odlasku.

Gabrijela Žalac nije dala nikakvu izjavu.

Oleg Butković po izlasku iz zgrade rekao je novinarima da smatra da je Tolušić dobro radio i da mu je žao što ministar poljoprivrede odlazi.

Naglasio je i kako su svi ipak stali iza odluke premijera, te da u HDZ-u neće biti nikakvih pobuna zbog ovih odluka premijera.

Tomislav Tolušić rekao je, po izlasku iz zgrade, da je u resoru poljoprivrede napravljeno puno toga, ali da se nada će njegova nasljednica, dosadašnja državna tajnica nastaviti isto.

"Politika je umijeće mogućega", kaže Tolušić.