U sklopu ekološko-edukativnog projekta „Reciklirajmo zajedno“ volonterke Eko udruge „Izvor“ posjetile su 18.02.2015. Osnovnu školu fra Jeronima Vladića Ripci i 19.02.2015. Osnovnu školu Ivana Mažuranića Gračac.

Održana je prezentacija planiranih aktivnosti, problema, ciljeva i očekivanih rezultata. U projektu će sudjelovati 6 osnovnih škola iz naše Općine, Krojački odjel Srednje škole Prozor, dječji vrtić „Ciciban“ i UG RDPP „Djeca nade.“  

Kroz ovaj projekt planiramo izraditi oko 500 platnenih vrećica koje će ukrašavati učenici osnovnih škola, djeca iz vrtića i udruge „Djeca nade.“ Izrađene platnene vrećice podijelit ćemo našim građanima na kraju projekta čime se predviđa ušteda i do 10000 plastičnih vrećica koje neće završiti u otpadu i onečistiti okoliš.

Glavni cilj ovog projekta je potaknuti svijest građana o nužnosti umjerene i razumnije uporabe plastičnih vrećica te koliko je god to moguće njihovoj zamjeni izrađenim platnenim vrećicama.

Glavni sponzor projekta je Općina Prozor-Rama, kojoj ovim putem zahvaljujemo na financijskoj potpori.

Također, pozivamo udruge i institucije koje žele biti dio ovog ekološko-edukativnog projekta i financijski pomoći rad naše Udruge koja se temelji isključivo na volonterskom radu zaljubljenika u prirodu i ekološki osviještenih pojedinaca iz naše općine da nas kontaktiraju i podrže naš rad.
 
Udruga za zaštitu i očuvanje okoliša „Izvor“