Nema ništa finije od domaćeg kruha. Ovaj recept gotov je "brzinom munje" - sve se sastavlja u nekoliko minuta, potrebna su vam samo dva sastojka, a rezultat je ukusan kruh zbog kojeg ćete, jednom kad ga probate, zaboraviti na pekare i guštat‘ sve češće u svom domaćem i hrskavom.

Tekstura je mekana i pahuljasta, okus blago slatkast, ali i nekako slan. Bit će idealan za svakodnevne zalogaje, fine marende, ali i kao desert uz malo meda.

Ovaj recept, po želji, možete kombinirati i s drugim dodacima poput komadića čokolade, borovnica ili sira i maslina pa dobiti potpuno novi recept i oduševiti obitelj. Evo kako se radi...

Kruh od jogurta

Sastojci:

3 šalice samodizajućeg brašna
1¾ šalice nemasnog jogurta od vanilije

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Obložite kalup za kruh papirom za pečenje.

Prosijte brašno u veliku zdjelu. U to dodajte jogurt i miješajte silikonskom kuhačom dok se brašno potpuno ne sjedini. Obavezno koristite obični jogurt od vanilije – grčki jogurt ne funkcionira u ovom receptu!

Premjestite tijesto u posudu i ravnomjerno ga rasporedite lopaticom tako da vrh bude uglavnom ravnomjeran. Pecite 35-40 minuta. Izvadite posudu iz pećnice i ostavite 5 minuta, a zatim je prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

*Ako nemate samodizajuće brašno, evo domaće verzije:

3 šalice višenamjenskog brašna
4½ žličice praška za pecivo
3/4 žličice soli

Slobodna Dalmacija