Ante Rebić vratio se na veliku scenu. Hrvatski reprezentativac bio je s golom i asistencijom junak u subotnjoj pobjedi (4:1) Eintrachta protiv Hannovera.

Od početka sezone hrvatski se krilni napadač mučio s ozljedama gležnja i pubične kosti, a ti su problemi sada iza njega. I dok je u prošlotjednim utakmicama protiv Leipziga (1:1) i Borussije Mönchengladbach (1:3) ulazio s klupe, sada je po prvi put ove sezone zaigrao u početnoj postavi. To se odmah pokazalo dobrom odlukom trenera Adija Hüttera, Ante Rebić odmah je proglašen i igračem utakmice.

Meni je najbitnije da sam se vratio i da konačno mogu normalno trenirati. U dogovoru s trenerom sam posljednje dvije prvenstvene utakmice ušao s klupe, pa sada protiv Hannovera krenuo ispočetka. Sve je ispalo dobro, sigurno da moram biti zadovoljan svojom igrom, a mi smo na koncu upisali važnu pobjedu, rekao je u razgovoru za Goal Ante Rebić, pa nastavio:

Moja ozljeda? Imao sam sličnih problema kao Lovren, patio od upale pubične kosti. Sada je sve puno bolje, ali i dalje još malo osjećam te probleme. Osjetio sam ih i u zadnjih 10-ak minuta nedjeljne utakmice s Hannoverom, baš to nekakvo naprezanje u zoni pubične kosti, pa sam rekao treneru da me izvadi iz igre. Pred nama je dosta utakmica, sezona će biti prilično naporna jer igramo i Europu, tako da stvarno nije bilo potrebe za dodatnim rizikom.

Kada su krenuli ti vaši problemi s pubičnom kosti?

Po povratku sa Svjetskog prvenstva dobio sam tri tjedna odmora, ali smo prvih sedam dana svi slavili po Hrvatskoj, pa se na kraju nisam previše odmorio. Po povratku u Frankfurt sam odmah počeo trenirati s momčadi što me iznenadilo, doista nisam planirao da ću tako rano biti u kadru za utakmice. Trener me prije Superkupa s Bayernom pitao jesam li spreman za zadnjih 15-ak minuta, ja mu odgovorio kako toliko mogu uvijek odigrati, pa i kada ne treniram, ali da nisam siguran koliko je sve to pametno.

Ante Rebić je nastavio…

Na kraju me trener ubacio kod rezultata 4:0 za Bayern pola sata prije kraja, a ja se sljedeći dan nisam mogao ni pomaknuti. Tjedan dana sam se liječio u Beogradu kod jednog specijalista za takve probleme, odradio terapije i sve što je trebalo, pa je sada sve puno bolje. Hvala Bogu, nadam se da će tako biti i dalje.