Nakon što su nogometaši Reala iz Madrida osvojili pet od šest mogućih naslova u 2017. godini, uprava kluba nagradila je svakog prvotimca rekordnom premijom ikad isplaćenom u kraljevskom klubu u jednoj sezoni.

Najveća premija došla je nakon obrane naslova prvaka Europe, što je prvi put da klub osvoji Ligu prvaka dva puta za redom još od sezone 1957/58. Svaki igrač i petorica članova stručnog stožera su nakon osvajanja Lige prvaka dobili po milijun i pol eura. Nakon toga su osvojili dva super kupa - Europe i Španjolske, kao i Svjetsko klupsko prvenstvo protekle subote.

Prema kriterijima vrednovanja ovih titula, koje nisu u rangu LaLige, Copa del Rey i Champions League, ta tri naslova igračima su donijela još najmanje pola milijuna eura svakome. Naime, u pregovorima između predsjednika kluba Florentina Pereza i Realovih kapetana, dogovoreno je da ta premija za tri naslova bude najmanje milijun eura po nogometašu. Kad se sve zbroji, 2017. je najplodnija u povijesti po pitanju zarađenih premija.