Nakon Seville, Chelsea, Barcelone i Juventusa, plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka izborili su i Bayern, te Manchester City, dok je u derbiju večeri Real Madrid na stadionu Giuseppe Meazza pobijedio Inter s 2-0 gurnuvši milanski klub na rub ispadanja.

Bayern je u susretu A skupine pobijedio RB Salzburg s 3-1 ostvarivši i četvrtu pobjedu u skupini.

Bavarci nisu bili toliko efikasni kao u prošlom kolu kada su u Salzburgu slavili s 5-2, ovoga puta bilo je 3-1. Golove za momčad europskog prvaka zabili su Robert Lewandowski (43), Max Wober (43-ag) i Leroy Sane (68), dok je pogodak za goste zabio Mergim Berisha (73). Odlično raspoloženje kod domaćina pokvarilo je isključenje Marca Roce u 66. minuti.

U drugom susretu iz ove skupine Atletico Madrid i Lokomotiv su odigrali bez golova. Vedran Ćorluka je odigrao cijeli susret za goste, dok Ivo Grbić nije nastupio za Atletico.

Na ljestvici vodi Bayern s 12 bodova, Atletico ima pet, Lokomotiv tri, a Salzburg jedan bod.

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Real Madrid je na San Siru pobijedio Inter s 2-0 gurnuvši milanski klub na rub ispadanja.

Kraljevski klub je stigao do prednost već u sedmoj minuti golom Edena Hazarda iz jedanaesterca koji je skrivio Barella neopreznim startom nad Nachom.

Možda i ključni trenutak dogodio se u 33. minuti kada je Arturo Vidal dobio dva žuta kartona u desetak sekundi zbog prigovora sucu Taylor jer nije sudio kazneni udarac na njemu. S igračem više Real je u 59. minuti povećao prednost, nakon što je Hakimi zatresao vlastitu mrežu nakon Rodrygova udarca.

U drugom susretu iz ove skupine Borussia Moenchengladbach je pobijedila Šahtar s 4-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u osminu finala. Njemački sastav je u prošlom kolu u Ukrajini slavio sa 6-0, a večeras s 4-0 postigavši čak 10 golova u dvije utakmice.

Borussija je pitanje pobjednika razriješila već u prvom poluvremenu postigavši tri gola, a strijelci su bili Lars Stindl (17-11m), Nico Elvedi (34) i Breel Embolo (45+1). U nastavku je Oscar Wendt (78) potvrdio pobjedu domaćina.

Na ljestvici vodi Borussija s osam bodova, Real ima sedam, Šahtar četiri boda, dok je Inter na začelju s dva boda.

U skupini C Manchester City je osigurao prolaz u osminu finala nakon gostujuće 1-0 pobjede protiv Olympiakosa. Pogodak odluke u četvrtoj pobjedi Građana zabio je Phil Foden u 36. minuti.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Porto porazivši Marseille s 2-0. Sanusi (39) i Sergio Oliveira (72) zabili su za portugalski sastav. Dodajmo kako su obje momčadi završile utakmicu s igračem manje. U 67. minuti kod Porta je isključen Grujić, a četiri minute poslije "pocrvenio" je i Balerdi. Duje Ćaleta-Car nije igrao za OM koji je upisao i četvrti poraz.

Na ljestvici vodi City s 12 bodova, Porto ima devet, Olympiakos tri, a Marseille je bez bodova.

U skupini D Atalanta je na Anfieldu pobijedila Liverpool s 2-0 zakompliciravši situaciju u skupini.

Nakon početna tri poraz engleski prvak je imao priliku osigurati prolaz, ali nije uspio premda je u prošlom kolu u Bergamu slavio s 5-0.

Ovoga puta Atalanta je izborila pobjedu koja je ostavlja u igri za prolaz. Golove su zabili Iličić (60) i Gosens (64), a Mario Pašalić i Boško Šutalo nisu nastupili za goste.

U drugom susretu Ajax je pobijedio Midtylland s 3-1.

Strijelci za "Kopljanike" bili su Gravenberch (47), Mazraoui (49) i Neres (66), a za goste je zabio Mabil (80-11m). Dominik Kotarski nije igrao za Ajax.

Na ljestvici vodi Liverpool s devet bodva, Ajax i Atalanta imaju po sedam bodova, a Danci su na začelju bez bodova.