Real Madrid prošle i pretprošle sezone na tržištu nije bio osobito rastrošan. U posljednje dvije sezone madridski klub na transfere utrošio je samo 70 milijuna eura. Donekle su svježe uspomene na odštete za Garetha Balea (101 milijun eura) i Jamesa Rodrígueza (75 milijuna eura).
 
Prema pisanju španjolskih medija, aktualni europski prvak spreman je u predstojećem prijelaznom razdoblju uložiti poveća financijska sredstva u momčadsku rekonstrukciju.
 
Premda zvuči pomalo iluzorno, Diario Gol tvrdi kako je Realov predvodnik vezne linije Luka Modrić (32) na pragu odlaska. Navodno se i Cristiano Ronaldo upustio u potragu za vjerodostojnom zamjenom hrvatskog reprezentativca te je klupskoj upravi periodično sugerirao igrače koji bi svojim ljudskim i igračkim profilom bili kompatibilni s Realovom ideologijom.
 
Miralem Pjanić (28), prema tvrdnjama Diario Gola, odabran je kao nasljednik Luke Modrića. Juventusov veznjak kontinuirano se povezuje s Real Madridom te ostalim europskim velikanima. Međutim, Real Madrid svojom poviješću i ugledom ističe se od konkurencije.
 
Vrijedan 65 milijuna eura prema procjeni Transfermarkta, Miralem Pjanić figurira kao idealni zamjenik Luke Modrić jer svojim karakteristikama dovoljno obećava kako Realova igra ne bi odveć izgubila na kvaliteti odlaskom Luke Modrića.