Nogometaši madridskog Reala u posljednjem su dvoboju 12. kola španjolskog prvenstva kao gosti svladali Celtu u Vigu 4:2 i na momente podsjetili na neka svoja dobra izdanja iz prošle sezone.

Prvo je Luka Modrić je odličnom okomitom loptom u 23. minuti proigrao Benzemu koji je rutinski zatresao mrežu Celte za 1:0 Kraljevskog kluba. Real je povećao prednost u 56. minuti kada je udarac Benzeme prošao kroz noge golmanu Celte Alvarezu, udario u vratnicu od koje se odbio u tijelo nesretnog braniča domaćih Cabrala kojemu je pripisan autogol.

Celta je smanjila lijepim golom Huga Malla u 61. minuti, no Real je ipak osigurao pobjedu iz sumnjivog kaznenog udarca kojega je u 83. minuti iskoristio Sergio Ramos da bi u sudačkoj nadoknadi prvo Ceballos povisio na 4:1, a onda i Brais smanjio na konačnih 4:2.

Zanimljivo je da je Real sve tri dozvoljene izmjene morao prisilno izvršiti, jer su se redom ozljeđivali Casemiro, Reguilon i Nacho, umjesto kojih su ušli Ceballos, Javier Sanchez i Asensio.

Modrić je odigrao svih 90 minuta za Real koji je i dalje šesti na ljestvici, ali sada sa 20 bodova, četiri manje od vodeće Barcelone, dok je Celta 14. sa 14 bodova.