Kasni Ramosov zgoditak u sudačkoj nadoknadi, ne samo da im je osigurao još jedan susret bez poraza, nego su na koncu još i pobijedili. Ne može se kazati nezasluženo, ali u svakom slučaju neuvjerljivo.
Zinedine Zidane sinoć je na jedvite jade, ali ipak uspio ostati neporažen, i to po 35. put u nizu, što mu je osiguralo povijesni klupski rekord.

Kasni Ramosov zgoditak u sudačkoj nadoknadi, ne samo da im je osigurao još jedan susret bez poraza, nego su na koncu još i pobijedili. Ne može se kazati nezasluženo, ali u svakom slučaju neuvjerljivo.

Zabilježio je 26 pobjeda i devet neodlučenih rezultata, a s postignutim 101 golom u tim utakmicama, postavili su još jedan rekord.

Naredni cilj je dostignuti Barceloninih 39 utakmica bez poraza u nizu, koje su Katalonci imali prošle sezone.

Postigne li to, onda će ispred sebe imati Nottingham Forest koji tijekom 1977. i 78 ostao 40 puta za redom ne poražen i apsolutni rekord od 43 utakmice bez poraza, koji je postavio Juventusa između 2010. i 2011. godine.

Sinoćnja utakmica Reala imala je još niz zanimljivosti.

Ekipa je igrala bez četvorice ključnih igrača: Ronalda, Modrića, Balea i Benzeme.

Zanimljivo je također da su Isco i James sinoć bili po prvi put nakon osam mjeseci skupa u početnih 11. Zadnji put su zajednički krenuli od prvog sučeva zvižduka u pobjedi protiv Getafea 5:1, kada su Isco i James zabili drugi i četvrti zgoditak ligašu koji je kasnije ispao.

Također, posebno je zanimljivo bilo što je i sinoć odlučilo 'pravilo' - nije gotovo dok Ramos ne postigne gol.

Ovo je već četvrti gol Sergija Ramosa u zadnjim trenutcima, koji Realu donosi značajne bodove ili titule (prvaka Europe).

Utakmica će ostati upamćena i po amaterskoj pogrešci Casemira, kojom je omogućio izjednačujući gol Deportiva, zatim po sceni 'prosidbe' Nacha koji je kleknuo ispred Morate nakon vodećeg gola (Morata se, naime, dan prije utakmice vjerio sa svojom djevojkom), te po saznanju kako je Ronaldo u počasnu ložu stadiona Santiago Bernabeu doveo svoju novu pratilju.

Na koncu, zanimljivo je i to da nakon dugo vremena na terenu nije bilo nijednog Hrvata.