Nogometaši Real Madrida nakon nevjerojatne utakmice na Santiago Bernabeuu protiv Manchester Cityja izborili su nastup u finalu Lige prvaka!

Real je nakon poraza 3:4 u prvom susretu igranom prije tjedan dana na Etihadu, slavio 3:1 nakon produžetaka i s ukupnih 6:5 izborio finale protiv Liverpoola 28. svibnja u Parizu.

City je poveo u 73. minuti golom Riyada Mahreza, no Real je u sudačkoj nadoknadi golovima Rodryga (90, 90+1) okrenuo rezultat i izborio produžetak. Karim Benzema iz kaznenog udarca u 95. minuti postavio je konačnih 3:1 za veliko slavlje Kraljevskog kluba. Luka Modrić je igrao do 75. minute.

Bit će to rekordni 17. finale Kraljevskog kluba koji je rekorder i po broju osvojenih europskih naslova, čak 13. Liverpool će s druge strane igrati deseti finale, a do sada je momčad s Anfielda slavila šest, a izgubila tri puta.

Kraljevski klub nikada nije prošao u finale kada je izgubio u prvom polufinalnom susretu, bilo vani ili kod kuće. Osam puta je bio neuspješan, sve do večeras kada je u svom 31. polufinalu Kupa/Lige prvaka velikim preokretom stigao do slavlja.

Za City je ovo bio tek treći polufinale u povijesti i drugi poraz. U premijernom polufinalu su 2016. ispali upravo od Real Madrida, dok su lani preskočili PSG, ali su u finalu izgubili od Chelseaja.

Bila je to još jedna sjajna predstava, ne toliko razigrana i efikasna utakmica kao prošlotjedni okršaj na Etihadu. Međutim, daleko dramatičnija i napetija.

Real je krenuo bolje i već u četvrtoj minuti Karim Benzema je imao izglednu situaciju. Carvajal je ubacio, ali je Benzema ovog puta bio neprecizan glavom. Četiri minute kasnije Luka Modrić i Aymeric Laporte su "požutjeli" zbog međusobnog koškanja. Hrvatski kapetan je čak dobio lagani šamar, no talijanski sudac Daniele Orsato nije smatrao kako bi Španjolac trebao dobiti crveni karton.

U 18. minuti je zaprijetio Vinicius, no loše je pucao. Prvu ozbiljniju priliku City je imao u 20. minuti. Kevin De Bruyne je uposlio Bernarda Silvu koji je pucao, ali je njegov udarac obranio Thibaut Courtois.

Uslijedila je nova prilika domaćina, Toni Kroos je pucao iz slobodnog udarca, no lopta je od zida završila u korneru. U 40. minuti je uzvratio Phil Foden, ali je belgijski vratar bio još jednom siguran pa u prvom dijelu nije bilo golova.

Već u prvoj minuti nastavka Real je imao sjajnu priliku, no Vinicius Junior nije najbolje reagirao na odlično dodavanje Carvajala. Pritisak Reala mogao je donijeti promjenu rezultata i u 50. minuti. Vinicius je lijepo prošao po krilu, te povratnom loptom uposlio Modrića koji je odmah pucao, no njegov udarac je blokirala gostujuća obrana.

Pogodak smo napokon vidjeli u 73. minuti. Bila je to lijepa akcija Engleza. Gündogan je dodao Bernardu Silvi, a ovaj produžio do Riyada Mahreza koji je pogodio u prvi kut Courtoisovog gola. Bio je to sedmi gol alžirskog igrača ove sezone u Ligi prvaka čime je postao najefikasniji igrač Citya u Ligi prvaka u nekoj od sezona.

City je mogao sve zaključiti u 87. minuti, no Mendy je s crte gola skinuo udarac Grealisha. Kada se već činilo kako će City u finale, ukazao se Rodrygo postigavši dva gola u sudačkoj nadoknadi za nevjerojatan preokret. Prvo je u 90. minuti pogodio za 1:1 na Benzeminu asistenciju, a potom dvije minute kasnije Carvajalov ubačaj glavom pretvorio u 2:1 i produžetak.

Nevjerojatan Realov preokret nastavljen je i u dodatnom periodu. U petoj minuti produžetka Dias je zakasnio na jedan start oborivši Benzemu u kaznenom prostoru, a Orsato nije imao dvojbi pokazavši na bijelu točku. Benzema je bio siguran za 3:1. Bio je to 43. pogodak sjajnog francuskog napadača u 43 nastupa ove sezone.

City se mogao vratiti u život u 104. minuti, no Fernandinho je zakasnio na sjajan ubačaj Cancela.