Nogometaši Las Palmasa priredili su veliko iznenađenje odigravši na Santiago Bernabeu 3:3 protiv Real Madrida u susretu 25. kola Primere.

Kraljevski klub može biti sretan što je osvojio i jedan bod, jer su gosti pet minuta prije kraja susreta vodili 3:1 i imali igrača više.

Real je sjajno ušao u susret i već u osmoj minuti je poveo golom Isca nakon sjajne asistencije Matea Kovačića. No, Las Palmas je izjednačio svega dvije minute kasnije, a strijelac je bio Tana.
 

Do kraja prvog dijela više nije bilo uzbuđenja, a možda i ključni trenutak susreta dogodio se u 47. minuti kada je Gareth Bale dobio crveni karton. Velšanin je prvo dobio žuti karton zbog prekršaja, no potom je odgurnuo jednog igrača Las Palmasa i sudac David Fernandez ga je poslao na hlađenje.

Gosti su s igračem više poveli u 56. minuti iz jedanaesterca golom Jonathana Viere, a tri minute kasnije Kevin-Prince Boateng je šokirao Bernabeu trećim golom.

Las Palmas je sigurno čuvao vodstvo do same završnice, no u posljednjih pet minuta je Real uspio izjednačiti, a oba gola je zabio Cristiano Ronaldo. Prvo je u 86. minuti smanjio iz kaznenog udarca, a tri minute kasnije je nakon ubačaja iz kornera zabio za 3:3.

Posrtaj Reala sjajnjo je došao Barceloni koja je na Camp Nou 'razbila Sporting Gijon 6:1.

Barcelona je ovom pobjedom preuzela vrh ljestvice sa 57 bodova, bod manje, ali i utakmicu manje ima Real Madrid, a Sevilla je treća sa 52 boda i također utakmicom manje.