Prvi pogodak Reala u uzvratnoj utakmici protiv Napolija, čiji je strijelac bio Sergio Ramos, imao je trostruku simboliku.

Prvo, kad Real igra u podređenom položaju ili kad njegove glavne strijelce ne ide, ukaže se 'sveti' Ramos. Drugo, bio je to presudan trenutak utakmice koji je kraljevskome klubu dao samopouzdanje i mirnoću za pobjedu, a treće - Real je time izjednačio rekord Benfice iz 1965. godine, jer je na 47 utakmica zaredom pogodio protivničku mrežu.

Zinedine Zidane je očito pronašao recept kako da njegova momčad na svakoj utakmici postigne najmanje jedan gol. Zadnji put kad su igrali bez postignutog gola, bilo je to na samim počecima njegova vođenja kluba (0:0 protiv Manchester Cityja, 24. travnja 2016.).

Od te utakmice prošlo je 311 dana, a u svih 47 službenih utakmica su zabili barem jednom, podsjeća Marca.

Radi usporedbe, portugalska Benfica je za isti broj utakmica zaredom na kojima je postizan gol trebala 406 dana, od 8. prosinca 1963. do 18. siječnja 1965.

U Realu, naravno, namjeravaju nastaviti s postizanjem golova na svakoj predstojećoj utakmici, jer u igri su im još i prvenstvo Španjolske i Liga prvaka.

Njihov naredni cilj mogao bi biti nevjerojatni rekord Bayerna iz sezone 2012/2013, kada su golove postizali u čak 63 utakmice za redom.