-Ovo je velik pobjeda, dečki su bili sjajni, kazao je izbornik talijanske nogometne reprezentacije Roberto Mancini nakon što su "Azzurri" drugi put u povijesti osvojili europski naslov.

-Ne znam što bi rekao, dečki su bili sjajni. Bili su hrabri, jako hrabri. Brzo smo primili gol što nas je bacilo u probleme, ali nakon toga smo dominirali utakmicom, kazao je talijanski strateg Roberto Mancini za Rai 1.

-Sretni smo, ovo je važna pobjeda za sve, za naše navijače. Nadam se da slave u Italiji, dodao je.

Jedan od junaka finalnog susreta, a na koncu i najbolji igrač EP-a Gianluigi Donnarumma naglasio je kako je malo ljudi vjerovalo u trijumf "Azzurra" prije početka EP-a.

-Mi smo fantastična momčad. Nismo se predali ni centimetra. Uspjeli smo od nule, fantastična smo momčad i zaslužujemo ovaj uspjeh, kazala je jedinica "Azzurra".

-Ovo je nevjerojatan san, ne znam što bih rekao. Ispisali smo povijest, dodao je vratar Milana.

Leonardo Bonucci je vratio Talijane iz ponora zabivši za 1-1.

-Ovo je nevjerojatno. Stvarno je nevjerojatno. Kad razmišljam o tome odakle smo krenuli, s dna. Moramo zahvaliti treneru, predsjedniku, momčadi, navijačima. Ovaj trofej je zasluga svih, velika zasluga nacije, kazao je Bonucci koji je sa 34 godine i 71 dan postao najstariji strijelac u finalim EP-a.

Sjajnu predstavu pružio je i Giorgio Chiellini.

-Osjećali smo da u zraku da ima nečeg čarobnog. Zaslužili smo to, zaslužila je cijela Italija. Hvala svima koji su bili dio ovog putovanja u protekle tri godine. Uživajmo, lijepo je. Ključno je bilo igrati nogomet i zabavljati se. Čak i kada smo primili rani gol, dominirali smo ostatkom utakmice. Ispisali smo povijest, a sutra želimo proslaviti sa svim Talijanima.

-Bila je ovo prekrasna večer, toliko smo se veselili ovom trenutku. Od prvog dana imali smo nadu u pobjedu, sada samo želimo slaviti. Nismo odustali, igrali smo svoju utakmicu. To je snaga Italije, borili smo se i znojili do zadnje sekunde, dodao je Emerson.