Razvojačeni branitelji, koji više od godinu i pol prosvjeduju u Sarajevu, poručili su da će u četvrtak, 28. veljače, izaći na mirne prosvjede pred zgradom Parlamenta Federacije BiH.

Za isti dan zakazana je i sjednica Zastupničkog doma na kojoj će se, prema predloženom dnevnom redu, raspravljati i o Prijedlogu zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji.

Nekim slučajem se dogodilo da imamo zakon na dnevnom redu baš 28. veljače, točno godinu od velikih prosvjeda koj nisu urodili plodom. Očekujemo da se novi saziv Parlamenta Federacije uozbilji i da shvate da branitelji, odnosno veterani rata, već deset godina nemaju svoj zakon o razvojačenim braniteljima i članovima njihovih obitelji, kazao je za Oslobođenje Nazil Velić, jedan od branitelja iz kampa u Sarajevu.

Na prosvjede će izaći i članovi brojnih udruga branitelja i njihove podružnice iz svih krajeva Federacije BiH, a među njima i udruga Zaboravljeni branitelji BiH, koja je nedavno održala skupštinu na kojoj je odlučeno da Drago Grbavac ostaje njezin predsjednik, odnosno, kako su priopćili iz UZB BiH, nije prihvaćena njegova ostavka.

Tomislavcity