Radnik građevinskog obrta u splitskom Varošu u četvrtak je pod pauzom za ručak porazbijao stakla na kamionu u vlasništvu obrta, a zatim ga potpalio.

Katastrofa je izbjegnuta u posljednji trenutak jer je u blizini bilo desetak plinskih boca. Požar su počeli gasiti stanari okolnih zgrada koji su donijeli protupožarne aparate, a srećom se u blizini našao i jedan profesionalni vatrogasac koji je sasvim slučajno ručao u obližnjoj konobi, piše Dalmatinski portal.

Čovjek koji je zapalio kamion, mirno je stajao i gledao kako vatra guta vozilo. Sam je nazvao vatrogasce. Ljudi su ga pitali što je bilo.

- Dvije godine nisam dobio plaću. Spavao sam u kontejneru, dobivao sam sendvič dnevno - rezignirano im je odgovorio dok je gledao kako plamen guta kamion. Djelovao je kao da mu je svejedno što će se dogoditi.

Pričekali da se otrijezni pa ga pritvorili

- Bilo je strašno, moglo je sve odletjeti u zrak. Ispod kamiona su bile boce s benzinom, a u blizini priličan broj plinskih boca. Srećom, požar je ugašen prije nego što je došlo do katastrofe - ispričao je svjedok.

Policija je odvela radnika koji ih je čekao u blizini kamiona. Nije se činio zabrinutim.

- Ljepše će mi biti u zatvoru - kazao je dok su ga odvodili.

Utvrdilo se da je bio pod utjecajem alkohola pa su prvo morali pričekati da se otrijezni. Predan pritvorskom nadzorniku uz prijavu za uništenje i oštećenje tuđe stvari. Šteta iznosi stotinjak tisuća kuna, a osim kamiona oštećene su instalacije i fasada obližnje konobe.