Nino Raspudić komentirao je stanje u Bosni i Hercegovini za N1 Televiziju, nakon trećeg izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva susjedne države, koji smatra nelegitimnim.

Vidjeli smo do kojih je apsurda i gadljivosti dovedena ta priča i na čemu je živjela. Ja nikome ne negiram pravo na njegov identitet, da ga normira i standardizira, rekao je Raspudić.

Govorimo o izborima i problemu koji se javio treći put, a to je nelegitiman izbor Željka Komšića. To razvaljuje temelje BiH, kaže.

Razvaljen je institucionalni sklop. To moramo popraviti i učvrstiti da bi se onda imala fer energija i borba, zaključuje.

Rješenje počiva na poštivanju Ustava ili na onome na čemu počiva suvremena Bosna i Hercegovina. Imali smo dobru situaciju nakon Daytona. Situacija je kulminirala izborom Željka Komšića treći put za člana Predsjedništva. Ne znam uopće što će se time postići. To je čisti politički sadizam. Politički zločinac, politički zao je onaj tko je zaokružio Komšića. Taj ne može biti patriot Bosne i Hercegovine, kaže Raspudić.

Vjerujem u demokratski kapacitet bošnjačkog naroda. Ako bude postojala bošnjačka država, ona može biti demokratska i prosperitetna. Mislim da treći entitet ne bi značio oživljavanje Herceg-bosne. Bošnjački pritisak homogenizira Hrvate oko Hrvatske demokratske zajednice, smatra on.

Pjesnik Veselko Koroman je kazao: Moja domovina je podijeljena u dvije države. Ne znam koliko će potrajati ova druga. Moj ujak je 1940. rođen u Banovini Hrvatskoj. Dakle, države su fluidne. Ne znam kakva je budućnost Bosne i Hercegovine. Izbor Komšića je rušenje temelja Bosne i Hercegovine i ako se nastavi to, mislim da neću imati nikakvu posebnu emociju prema Bosni i Hercegovini, zaključuje.