Dragi štovatelji BD Marije, Majke od Milosti, Gospe ramske-Gospe sinjske, želimo  vas upoznati s jednom zanimljivom idejom, koju zajedno sa svojim narodom kane ostvariti ramski i sinjski fratri:  

Organiziramo zavjetno hodočašće u Svetu zemlju, s posebnim usredotočenjem na Nazaret, Gospin i Isusov zavičaj. Za to postoji i poseban razlog:

Kanimo Gospinu svetištu u Nazaretu ponijeti naš zavjetni dar: repliku nama već  poznatog Gospina lika u bronci, ukrašen zlatnim zvijezdama i dragim kamenjem, rad akad. kipara Kuzme Kovačića.

To je naime s dopuštenjem autora treći odljev. Original kako vam je poznato nalazi se  u  Gospinoj crkvi na Šćitu, drugi odljev u Gospinoj crkvi u Sinju.

Ovo činimo u duhu duge kršćanske hodočasničke tradicije da pojedini narodi Gospin lik koji se kod njih štuje donesu i u ovo svetište u Nazaretu.

Tako će naš prepoznatljiv Gospin lik pred kojim smo stoljećima pobožno stajali i rasli u slobodi  biti postavljen u Nazaretu  s naslovom „Gospa ramska-sinjska“.

Tko može biti dio ovog najljepšeg hodočašća neka se ohrabri i krene.

Evo nekoliko važnih informacija o ovom hodočašću:

Letjeli bismo avionom iz Splita 6. studenoga 2018. i vratili bismo se u Split 13. studenoga 2018. godine. Cijena polupansiona je 8.970 kuna. Predbilježbu i prvi dio uplate potrebno je izvršiti do 10. srpnja 2018. Program i sve ostale informacije  možete  dobiti u Franjevačkom samostanu na Šćitu.

Srdačno, vaši fratri.