U organizaciji SRU „Rama u Srcu“, 1. rujna 2019. godine održat će se 2. Ramski polumaraton 2019. s početkom u 16 sati. Prijave su otvorene najkasnije do 20.8.2019.godine, a djeca se mogu prijaviti za dječju utrku na  sam dan utrke.

Trkački pokret koji se povećava posljednjih godina u Bosni i Hercegovini zahvatio je sve krajeve naše zemlje i sve je više gradova i mjesta koji imaju rekreativni pokret, klub, trku ili školu trčanja.

Isti trend nije zaobišao ni Prozor – Ramu, gdje je mala zajednica od nekoliko trkača posljednje tri godine bila posebno aktivna i sudjelovala na brojnim utrkama u regiji, ali i šire. Prošle godine odlučili su se na korak dalje i okupljeni oko SRU „Rama u srcu“ organizirali 1. Ramski polumaraton 2018. koji je imao 220 natjecatelja u polumaratonu i štafetnoj utrci. Ove godine očekuje se brojka oko 600 natjecatelja koja bi trebala biti tri puta veća brojka u odnosu na prošlu godinu. Također, moramo naglasiti veliko zanimanje za dječju utrku. Prošle godine je sudjelovalo 70 djece.

Prijave su otvorene, a osim polumaratona, možete prijaviti i svoju ekipu za štafetni polumaraton, kao i na utrku 5 km.

Ideja o prvom polumaratonu s „najljepšim pogledom i najbržom utrkom“ duž cijele trase, zaživjela je prošle godine. Također, organizatori su već spremni, što dokazuju brojne pripreme ovih dana.

Završena je službena majica koju će dobiti svi sudionici polumaratona i štafetnog polumaratona. Pored navedenog, završena je i medalja koju će dobiti svi koji istrče Ramski polumaraton.

Prošle godine smo probili led, nadmašili smo sva očekivanja. Drago nam je da Prozor – Rama ima jednu ovakvu utrku. Znamo da je to velik i odgovoran posao koji traži puno vremena i truda. Željeli smo našem mjestu priuštiti jedan lijepi sportski događaj, a trkačima utrku u koju će se sigurno zaljubiti, objašnjava; Franjo Banušić, predsjednik SRU „Rama u srcu“.

Kada vam netko spomene Prozor – Ramu zasigurno je većini prva asocijacija i pomisao prelijepo Ramsko jezero i upravo ono će činiti posebnost ovog polumaratona i nezaboravne trenutke s prelijepe trase trke u neposrednoj blizini ovog jezera.

Ramski polumaraton je utrka koja pruža najljepši pogled svih 21,098 km na Ramsko jezero koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Utrka je zamišljena kao najbrži polumaraton u BiH i regiji. Start je na 900 metara nadmorske visine, tako da se lagano spuštate 167km, nakon čega slijedi jedan blagi uspon od 400 metara, nakon kojega ponovo slijedi ravni dio trke s ciljem na poluotoku Šćitu. Utrka je certificirana od IAAF/AIMS certifikatom, kaže Pavličević Ante, direktor 2. Ramskog polumaratona 2019.

Iz svega navedenog lako je zaključiti kako ovaj sportski projekt ima predispozicije i za razvoj turizma ovog kraja, na što organizatori i ciljaju, kao i na veći razvoj rekreativnog trčanja u tom dijelu naše zemlje.

Sama utrka će sigurno doprinijeti razvoju turizma, jer Rama stvarno ima što ponuditi. Planovi za budućnost su veliki, pokušat ćemo s općinom Prozor – Rama organizirati školu trčanja za mlađe i starije uzraste. Trčanje ne zahtijeva puno, a daje mnogo; kazao je Ante Bošnjak, tajnik SRU „Rama u srcu“.

Sve informacije možete vidjeti na facebook stranici RAMSKI POLUMARATON. Prijaviti se možete na sljedećim linkovima:

POLUMARATON
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/2396/prijava_na_utrku

ŠTAFETNI POLUMARATON
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/2397/prijava_na_utrku

5 km
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/2974/prijava_na_utrku