U protekla tri dana Udruga Glas iz Prozora boravila je u Dubrovniku u sklopu institucionalne potpore od strane Ekumenske inicijative žena iz Omiša. Kroz ovu potoru Udruga Glas je dobila sredstva za nabavku opreme, zapošljavanje jedne osobe i za studijski posjet udruzi DEŠA iz Dubrovnika, u okviru koje je Glas predstavio svoje proizvode i ramsku narodnu nošnju na jedanaestom po redu Hrvatskom festivalu pemeeza, džema i marmelade, u samom srcu dubrovačkog starog grada, na Stradunu, ispred Crkve svetog Vlaha.

Službeni dio posjeta je bio vrlo konstruktivan i u odličnoj prijateljskoj i poslovnoj atmosferi. Nakon sastanaka u udruzi DEŠA i upoznavanjem sa osnovnim progamom rada slijedila je promocija "DEŠE Pro" doo društvenog poduzeća. Izvršna direktorica Ana Cvjetković izložila je strateške ciljeve DEŠE i načine dobrog upravljanja. U višesatnim razgovorima osoblje udruge Glas i DEŠA došlo se do mnogih projektnih i poslovnih ideja za suradnju.

Neslužbeni dio posjeta odnosio na izlaganje pekmeza od šipka i ramske šljive među izlagačima iz svih dijelova Hrvatske.

Proizvodi udruge Glas prepoznati su među žestokom konkurencijom kao delicije za ljubitelje zdrave hrane, te su sve količine tijekom dva dana rasprodane. Uspostavljeni su brojni poslovni kontakti i dogovorena suradnja.

Osoblje udruge Glas zahvaljuje svima koji nas podržavaju a posebno uredu EIŽ-a, Omiš, udruzi DEŠA iz Dubrovnika i novim-starim  prijateljima Eko-centar Zeleno Sunce Eko-Omblići.

Udruga Glas