Ana Rita Puljić je trogodišnja djevojčica koja  boluje od spinalne mišićne atrofije. Ukoliko se ne poduzme ništa, do četvrte godine će završiti na respiratoru, a ako na vrijeme primi injekcije u Njemačkoj, postoji mogućnost da jednom i prohoda. Za mogućnost liječenja ove djevojčice potrebno je prikupiti iznimno velik iznos novca (jedna injekcija košta 100 000€, a treba primiti tri u razmaku od po dva tjedna, s četvrtom se može pričekati nekoliko mjeseci).

Ramljaci su se odlučili potruditi da se taj iznos novca dosegne što prije pa su se ujedinili prosvjetni djelatnici i učenici ramskih osnovnih i srednjih škola i njihovi roditelji, djelatnici Kulturno-sportskog centra Prozor-Rama, Divas sun Studio i ramske župe te pokrenuli niz aktivnosti kojie su u jeku organizacije, a sve s jednim ciljem: da zajedničkim snagama pomognu ovoj malenoj djevojčici kojoj je naša pomoć doista potrebna.

Proteklih dana kutija ljubavi za malu Anu Ritu bila je postavljena na niz lokacija u našem gradu: U Srednjoškolskom centru Prozor, Dječjem vrtiću Ciciban Prozor, u ramskim župnim crkvama, a mogli ste i primjetiti nedjeljnu prodajnu izložbu s istom namjenom u organizaciji ramskih srednjoškolaca.

No tu nije bio kraj.

Tako će sutrašnja manifestacija obilježavanja Dana kruha biti u znaku humanitarne akcije za malenu Anu Ritu a zamišljena je tako da će se dio priloga koji učenici donesu na izložbu Dana kruha, a koji će biti obilježeni radom ruku njihovih majki i očeva, moći kupiti. Sav prihod bit će namijenjen za pomoć spomenutoj djevojčici.

Stoga pozivamo sve vas  dragi Ramljaci da sutra (petak, 13.listopada) posjetite manifestaciju Dani kruha Prozor Rama koja će se održavati od11 sati ispred OŠ Marka Marulića u Prozoru koja je i organizator manifestacije. Dođite i dajte i Vi svoj doprinos da Ana Rita stane na svoje noge!

Do kraja listopada Dramski ansambl Kulturno-sportskog centra Prozor-Rama izvest će predstavu Pepeljuga u svim osnovnim školama na području općine Prozor-rama, a prihod od prodatih ulaznica također će biti namijenjen istoj humanitarnoj akciji.

U tijeku je i organizacija humanitarnog koncerta ukoju provodi Asocijacija mladih Srednje škole u Prozoru u suradnji s KSC-om Prozor Rama, a o terminu održavanja ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Svoje dobrovoljne priloge za Anu Ritu Uplatiti možete i na žiro račun:

Marija Puljić
UniCredit banka
s naznakom ‘za Anu Puljić’
Transakcijski broj: 3389102546562927
 Te pozivom na broj 092 890 858