Među 20-ak sudionika, sada već na tradicionalnoj manifestaciji "Sarmijada", neizbježna je bila nazočnost Zavičajnog društva KUD Rama iz Pleternice. Gotovo je nezamislivo da na svim većim i ozbiljnijim manifestacijama u Požeštini a i šire ne nastupe Pleternički Ramci koji uvijek plijene pažnju brojne publike i stručnog povjerenstva koje uvijek daje visoke ocjene za svu izvornost koju predstavljaju. Ramci vjerno čuvaju tradiciju i pronose običaje svog kraja kako bi dočarali način nekadašnjeg življenja na rodnoj, slobodno se može reći, i napaćenoj grudi iz koje su potekli. U dočaravanje običaja uključuju i one mlađe generacije jer su brojni članovi Zavičajnog društva KUD Rama doslovce na "izdisaju" sa mogućnostima nastupanja zbog svojih godina koje nose na svojim plećima.

Za sarmu koju su priredili i stavili je pred stručno povjerenstvo na ocjenu visoko su ocijenjeni posebice zbog izvornosti i načina pripreme tog jela zbog čega su za taj specijalitet bili izvan kategorije, u odnosu na druge natjeatelje, zbog svoje posebnosti kako zbog samog specijaliteta tako i zbog posuđa u kojem se nalazio taj proizvod koji je također bio ponuđen na kušanje u posuđu iz prijašnjih vremena.

Uz ocjenjivanje sarmi posebna pažnja je bila i na uređenost stola za što su Ramci dobili prvu nagradu zbog izvornosti i samog izgleda "trpeze" za koju su mnogi htjeli sjesti te uz sarmu i druge delicije kušati, od domaćeg sira, suve ovčetine i pečenice, uštipaka i domaće pite.

Plaketu i poklone Zavičajnom društvu KUD Rama iz Pleternice uručili su organizatori manifestacije, jedini lokalni pisani medij na području Požeško-slavonske županije tjednik Kronika požeško-slavonska te zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha i zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić.
 
Dražen Krstanović