Šujica je u sinoć bila domaćin tradicionalnog sportsko-glazbenog spektakla humanitarnog karaktera, koji je postao nezaobilazan društveni događaj i koji će okupio vodeća imena hrvatskog sporta, glazbe, kulture i politike.

Organizator manifestacije je Zaklada “dr. Franjo Nevistić” iz Zagreba, koja već dulji niz godina djeluje kroz raznovrsne humanitarne aktivnosti u cilju doprinosa kvaliteti života u pojedinim krajevima u Bosni i Hercegovini, a posebno u Šujici, odnosno Hercegbosanskoj županiji.

S početkom u 16 sati počeo je nogometni turnir na kojem su sudjelovale sljedeće momčadi: Humane zvijezde (reprezentativci vatrenih, poznati pjevači i političari, uglednici iz društvenog života), reprezentacija Hercegbosanske županije, reprezentacija svećenika Republike Hrvatske te Veterani Nogometnog kluba Šujica.  

Nakon nogometnog turnira održan je veliki koncert Marka Perkovića Thompsona, a prihod od prodanih ulaznica usmjerit će se za nastavak obnove Hrvatskog doma “Stjepan Radić” koji se nalazi u Šujici.

Humanitarni nogometno-glazbeni spektakl ove godine održava se pod pokroviteljstvom generalnog sponzora Eko Stridon d.o.o. iz Tomislavgrada, uz veliku pomoć i potporu drugih donatora i sponzora.

U proteklih nekoliko godina zajedničkim humanitarnim akcijama domaćina i Zaklade “dr. Franjo Nevistić” iz Zagreba, zahvaljujući ovakvim humanitarnim projektima, izgrađeno je malonogometno igralište, obnovljena je sportska dvorana i uređena internetska učionica u Osnovnoj školi u Šujici, u tijeku su radovi obnove Hrvatskog doma “Stjepan Radić” u Šujici te su nastavljene i druge vrste pomoći kulturnim, vjerskim, sportskim i drugim institucijama i potrebitim mještanima u Šujici.

Portal www.rama-prozor.info nazočio je ovome humanitarnome događaju, pa pogledajte što smo zabilježili.