Privode se kraju kup-natjecanja u BiH po regionalnim savezima. U KS Herceg Bosne ostalo je odigrati finale koji su izborili Široki i Zrinjski. Finale se trebalo odigrati u Rami 9. veljače, no iskrsnuli su problemi, pa će se danas ždrijebati domaćinstvo između Mostara i Širokog piše Večernji list BiH.

Koji su razlozi otkazivanja sa sigurnošću se ne zna. U KS HB završnicu su planirali u Rami radi promidžbe košarke, gdje se sve moglo organizirati uz male troškove. Prema neprovjerenim informacijama, neki politički dužnosnici iz Rame završnicu Kupa nisu shvatili kao promociju sporta, nego politike.

Poznato je kako u tom mjestu nisu skladni odnosi između HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. Na posljednjim izborima pobijedio je HDZ 1990., a za načelnika je izabran Jozo Ivančević. Poznata je njegova izjava u kojoj je kazao kako HDZ BiH ne pomaže općini, već smeta u realizaciji projekata.

Politika se ne bi trebala miješati u sport, a ako se već i miješa, onda bi mu trebala pomagati. Uvjereni smo kako bi istinski sportaši, a poglavito poklonici košarke, ne samo u Rami već i u cijeloj Hercegovini, jedva dočekali da kod njih nastupe dvije najbolje ekipe hrvatske košarkaške momčadi iz BiH piše Večernji list.