Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić (35) kompletirao je prelazak u saudijskog prvoligaša Al-Shabab, s kojim je potpisao ugovor do lipnja 2025. godine.

Hrvat je obavio sve liječničke preglede te službeno stavio potpis na vjernost klubu koji je do prije mjesec dana vodio hrvatski stručnjak Igor Bišćan.

Al-Shabab se trenutno nalazi na 11. mjestu tamošnje ljestvice, a od međunarodnih igrača igraju Carlos Junior, Iago Santos, Carrasco, Diallo, Cuellar, Saiss i Kim Seung Gyu.

Rakitić je tako nakon 13 godina napustio Španjolsku gdje je od siječnja 2011. nastupao za Sevillu, s kojom je 2014. osvojio Evropsku ligu.

Igrao je potom za Barcelonu s kojom je osvojio Ligu prvaka 2015. godine, a nakon povratka u Sevillu 2020. došao je do novog pehara Europske lige 2023. godine.

"Sevilla želi Ivanu Rakitiću, jednom od najvažnijih igrača u njenoj povijesti, zahvaliti na naporu i prednosti svih ovih godina te mu poželjeti puno uspjeha u budućnosti", navela je Sevilla u oproštaju od svog vicekapitena.

Podsjetimo, Rakitić je s 323 nastupa stranac s najviše utakmica u povijesti Seville, dok je s 310 nastupa za Barcelonu četvrti stranac po broju nastupa za katalonski klub nakon Lionela Messija, Danija Alvesa i Javiera Mascherana.