Diego Alonso u subotu je postao bivši trener Seville. Poraz 0:3 od Getafea stigao je kao presuda urugvajskom stručnjaku, ne možemo reći i iznenadna, jer bilo je samo pitanje trenutka.

14 utakmica

Andaluški klub tako će drugi put ove sezone krenuti u potragu za novim licem. Prethodno je ispisnicu zaradio Jose Luis Mendilibar, da bi njegov nasljednik Alonso izdržao svega 14 utakmica te ostavio Sevillu na 16. mjestu španjolske ljestvice i bez europskog proljeća.

U teškim trenucima za crveno-bijele, pred medije je stao Ivan Rakitić te kao kapetan sažeo dojmove recentnih događaja, koji se mogu svesti samo pod još jednu tešku krizu na Sanchez Piazonu.

"Loše sam, cijela svlačionica je loše, svi mi koji nosimo grb Seville. Ispričavam se našim ljudima, navijačima, onima koji nas podržavaju u svakom trenutku", započeo je Rakitić, koji je nakon subotnjeg poraza, baš kao i ostatak momčadi, morao slušati teške zvižduke s tribina.

Kapetan

Potom je istup bivšeg Vatrenog poprimio emotivan ton, prenose Sportske novosti.

"Ovo je najteži, najtužniji i najkompliciraniji trenutak moje karijere, ali neću odustati dok ne vratim Sevillu tamo gdje joj je mjesto. Obećavam da ćemo raditi više nego ikada, da ćemo se maksimalno uključiti kako bismo preokrenuli ovu situaciju. Ja sam kapetan i osoba koja je najodgovornija za momčad. Obećavam da ću dati sve od sebe da se uzdignemo iz ovoga".
 


Posvetio je nekoliko riječi i sada bivšem mu treneru.

"Želim zahvaliti Diegu za sav njegov rad, za sve što nam je dao. Žao mi je što nismo uspjeli prenijeti na teren sve što smo pripremali".

Završno, Ivan Rakitić još jednom pozvao je ekipu na maksimalni angažman i predanost.

"Moramo ustati. Tražim trud, rad, zajedništvo, sve... Moramo se 24 sata posvetiti onome što radimo i dobro se pripremiti. Već protiv Granade moramo ići na pobjedu".