Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u Splitu uoči niza utakmica koji su pred njom. Ovo okupljanje mogao bi propustiti Ivan Rakitić, pišu Sportske novosti.

Naime, Barcelonin igrač je u lošem psihofizičkom stanju nakon duge i naporne sezone. Prošlo ljeto nije imao pravog odmora, a nakon što je katalonska momčad izgubila finale Kupa kralja, osjeća se jako iscrpljeno.

Osobe bliske Ivanu govore kako je jako umoran te zato neće doći na okupljanje u Split i Omiš, gdje Hrvatska u petak u 15 sati igra revijalnu utakmicu protiv tamošnjeg kluba koji slavi 100. rođendan.

Rakitić bi mogao propustiti i dvoboj u kvalifikacijama za EP 8. lipnja protiv Walesa.

Ništa ne mogu govoriti prije okupljanja, poručio je izbornik Zlatko Dalić koji će više informacija otkriti na konferenciji za medije u splitskom hotelu Lav u 17.30 sati.

Rakitić je ove sezone odigrao čak 54 od mogućih 60 utakmica u Barceloni i pet u reprezentaciji. Igrao je za španjolskog prvaka u svim natjecanjima 4237 minuta, više imaju samo Sergio Busquets (4333), Marc-André ter Stegen (4410), Jordi Alba (4510) i Gerard Piqué (4680 minuta).