Hrvatska nogometna reprezentacija već se nalazi u Rusiji gdje se priprema za prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Hrvatska i Nigerija igraju ove subote, 16. lipnja u Kalinjingradu.

A kako Hrvatska dočekuje Svjetsko prvenstvo?

''Mi smo u dobrom raspoloženju i jako smo dobro radili kako bi u što boljem stanju dočekali prvenstvo. Imamo visokokvalitetnu momčad s igračima koji igraju u najboljim svjetskim klubovima i koji dolaze na Svjetsko prvenstvo s pravom razinom iskustva za to natjecanje'', izjavio je Rakitić u intervjuu za Marcu.

Da će SP u Rusiji biti nekima posljednje, pa čak i posljednje veliko natjecanje, sasvim je jasno. Vedran Ćorluka (32) načet je ozljedama, kao i Mario Mandžukić (32), a Danijel Subašić, iako golman, već je napunio 33, u Kataru će imati 37.

Najavio je to čak i Ivan Rakitić, koji je s 30 godina daleko od mirovine.

''Moglo bi mi ovo biti zadnje veliko natjecanje. U reprezentaciji sam 11 godina, želim vidjeti što će se dogoditi kako bih donio odluku. Ne znam hoću li nastaviti. Moja je želja uvijek bila maksimalna jer braniti boje svoj države je maksimum i čini me ponosnim. Sjest ćemo i vidjeti nakon Rusije'', rekao je hrvatski veznjak.

Jedan od onih kojemu bi to moglo biti zadnje Svjetsko prvenstvo je i Luka Modrić (32), kojega uz svu potrošnju prate i neugodnosti zbog Mamićeva suđenja.

Rakitić je u razgovoru za Marcu otkrio i što je to reprezentaciji donio izbornik Dalić.

''Svaki trener donosi različite ideje i on je mlad, ali se jako dobro usavršava. Navikao je natjecati se i pobjeđivati na najvišoj razini, a za njega je komunikacija ključna, jako je blizak igračima. Ima jasne i jako dobre ideje'', objasnio je Rakitić.

gol.hr