Zbog radova u tijeku može se očekivati sporije odvijanje prometa na cestama Mostar – Čitluk,  Ljubuški – Crveni Grm te Domanovići – Stolac.

Uvjeti za vožnju u petak su povoljni. Dionicama cesta koje prolaze usjecima iz AMSBiH-a upozoravaju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da voze oprezno, da vožnju prilagode uvjetima na cesti i da izbjegavaju rizična pretjecanja.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od 1 km preusmjeren u preticajnu traku.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Pojačan je izlaz osobnih vozila na Graničnom prijelazu Brod. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, obustavljen promet na graničnom prijelazu Bosanski Novi – Dvor, a na GP Gornji Brgat promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom.

Zbog izvanrednog prijevoza tereta velikih dimenzija, do 19. kolovoza mogući su povremeni zastoji na dionici GP Kamensko – Renići – Karlov Han – Tomislavgrad – Kolo – Blažuj (skretanje za Eminovo selo).