Nakon primopredaje pomoći koja je pristigla iz Poljske, novinari su imali priliku postavljati pitanja ministru sigurnosti Fahrudinu Radončiću.

Jedno od njih je bilo i da li je istina da je Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH sinoć dobila ozbiljne prijetnje po život, te da se radi o očitom narušavanju sigurnosti nje i njene obitelji, a Radončić je potvrdio tu informaciju te je pojasnio:

-  Zato sam danas nervozan. Ne možemo živjeti u zemlji, gdje možete  potpuno nesankcionirano prijetiti glavnoj tužiteljici i njezinoj obitelji. To se radilo i mojim sucima, i u prvom i u drugom postupku im se prijetilo da će im sve pobiti i nitko to nikada nije istražio.

Ako mi imamo danas situaciju da se prijeti obitelji glavne tužiteljice, onda ovo postaje zemlja koja ne dozvoljava da se oni koji su se godinama educirali da budu dobre suci, da budu dobri tužitelji, da budu dobri policajci, ako njima ne dozvoljavamo da rade, pa šta da mi očekujemo od ovog društva.

Ja sam sinoć odmah zvao direktora za Koordinaciju policijskih tijela, gospodina Vilića i tražio od njega da pojača zaštitu i tužiteljice Tadić i njene obitelji, a to sam također tražio i od direktora OSA-e, danas ću dobiti njihove informacije. Ono što možemo sigurno reći je da njena sigurnost ne smije biti ugrožena. Poziv političara na linč bilo kojeg pravosudne osobe je nešto što ja odbacujem - pojasnio je ministar Radončić.