Radničkoj fronti i saborskoj zastupnici Katarini Peović javljaju se radnici koji tvrde da im se krše radnička prava. Ovo je iskustvo jednog radnika:

– Moja tvrtka tvrdi da opet povećava plaće i ulaže u svoje djelatnike, isplaćuje nagrade, povećava satnicu za noćni rad...

Sramota da vas bude! Na moj tekući račun je sjela ta famozna povećana plaća, viša za 110 kuna,​ npr. od veljače kada je bilo manje radnih sati i ništa drukčija od plaće za siječanj! Ulažete u djelatnike? A što točno ulažete? U obvezne radne cipele koje bi i Bogu bile teške?

Ili u plaće koje su veće za 100 kuna? I dajte, recite svima koji su uvjeti da bi se dobila nagrada od poslodavca.

Neke firme koje zarade milijune, svojim djelatnicima bez ikakvih uvjeta daju regres/benefit, a vi koji zaradite milijarde godišnje, ne možete dati nagradu ze predanost, jer, izvinite ljudi, ako ti život ili posao da bolest, nećeš dobiti ništa!

Noćni rad, pa mislim da je dovoljno + - 230 kuna za tjedan dana! Pa čak i one male kvartovske pekare daju više para...

SRAMOTA! Bitno da ste vi sami sebe pohvalili u novinama. Jedna poslovna jedinica vam u godini zaradi najmanje 100 milijuna kuna, isprika u navodu, mi vam godišnje zaradimo toliko, a koliko vi nama od tih 100 milijuna uplatite na račun? Možda 7, 8?!!! Naravno, znamo da neke i puno više od toga zarade. Svaki dan, barem 100 cijena idu gore… – piše taj nezadovoljni radnik ili radnica, te upućuje i poruku šefovima:

– Možete vi kupce lagati i varati, ali nas ne možete. Niste dali nikome ništa osim sebi. Pitate li se nekad zbog koga funkcionira ova trgovačka tvrtka? Može Ii tvrtka bez vas iIi bez nas?! Je li vi svaki dan pripremite na logistici stotine paleta, iIi u poslovnici posložite u prosjeku 40, 50 paleta robe? Nije Ii vam neugodno u aneks ugovora stavljati da su Ijudi dužni ići na sezone i tako ih odvajati od obitelji?

Nije vam ni neugodno mjeriti brzine na blagajnama, pričati o nekim eurima po djelatniku, produktivnosti?! Nije vam ni neugodno uspoređivati promet s prošlom godinom, a s cijenama se igrate kao da je dječji monopol! Nije vam neugodno što bacate hranu svaki dan... Jer pekara mora do navečer imati proizvode, banane moraju biti isključivo žute itd itd. Ne znam bi Ii ovim putem pozvao radne kolege da do Uskrsa ništa ne radimo jer nismo dovoljno plaćeni, iIi pozvao kupce da ne dolaze kod nas kupovati nego idu u male lokalne trgovine, vlasnici će im biti zahvalniji, a oni zadovoljniji jer će više uštedjeti.

U svakom slučaju, neću pogriješiti ni u jednom. I pisati ću ovdje sve dok nešto ne promijenite, i bit ćete po svim medijima! I ne, nemojte mi samo kazati da idem gdje će mi biti bolje, jer neću. Budemo Ii šutjeli i išIi gdje je bolje, cijela Hrvatska će biti u Njemačkoj, i dokle god šutjeli tako ćemo biti i plaćeni. Ajd sad fino, sastanak – stoji u pismu koje potpisuje radnik/radnica jednog stranog trgovačkog lanca iz Hrvatske, piše Slobodna Dalmacija.