Nakon što je koncem prošlog tjedna došlo do smjene menadžmenta Doma zdravlja Konjic, a umjesto dr. Jasminke Brkan-Hrvačić za v.d. direktora je izabran dr. Džemal Hajduk, uposlenici ove zdravstvene ustanove su jučer prekinuli generalni štrajk u koji su stupili još 14. studenog prošle godine.

To je za "Avaz" potvrdio Amer Kerić, predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic.

Kerić je podsjetio da su imali dva zahtjeva, od kojih se prvi odnosio na isplatu zaostalih plaća, a drugi na garancije o tome da Dom zdravlja Konjic neće dolaziti u situaciju da u budućnosti trpi financijske blokade.

- Uz sustizanje platežnog procesa, dakle, tražili smo da menadžment poduzme aktivne mjere da se na minimum smanji mogućnost financijskih blokada. Cijelo vrijeme smo bili mišljenja da s aktualnim menadžmentom to neće biti moguće i o tome smo obavijestili sve relevantne institucije, među kojima su i osnivači, a koji su, nakon što su se pozabavili tematikom, uvidjeli da smo velikim dijelom bili upravu za ono što smo iznosili, a što se odnosilo na loše rukovođenje ustanovom - rekao nam je Kerić.

Naglasio je da je ekspoze koji je po postavljanju na mjesto v.d. direktora iznio dr. Hajduk naišao na odobravanje uposlenika, odnosno, sindikalnog članstva.

- Uvidjeli smo da na čelu ustanove imamo čovjeka koji ima viziju i plan za buduće aktivnosti kako da se krene početku ozdravljenja primarne zdravstvene zaštite u Konjicu. Dobili smo garancije da će se u što skorijem mogućem vremenu izaći ususret radnicima s dvije zaostale plaće, a pogotovo, raduje nas ta jasna vizija napretka kojom će se značajno poboljšati i status pacijenata u Konjicu - pojasnio je Kerić.