Papin izaslanik za Međugorje izjavio je da je papa Franjo “otvorio velika vrata za Međugorje”, nakon što je Vatikan ranije ove godine službeno odobrio organiziranje hodočašća u to mjesto u BiH, svjetski poznato po navodnim ukazanjima Svete Marije.

Misu pred više desetaka tisuća mladih iz cijelog svijeta vodio je vikar Rimske biskupije, kardinal Angelo De Donatis, a apostolski vizitator za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser, taj je događaj povezao s odlukom Svete Stolice iz svibnja ove godine, prenosi Hina.

“U svibnju smo dobili priopćenje Svete Stolice da je biskupima, kardinalima i svećenicima službeno dopušteno organizirati hodočašća. Ovih dana tomu smo svjedoci. To znači da je Sveti otac otvorio velika vrata za ulazak u Međugorje“, rekao je Hoser na konferenciji za novinare.

Razgovor s novinarima prethodio je otvorenju 30. jubilarnog Mladifesta koji se tradicionalno održava početkom kolovoza. Po riječima poljskog nadbiskupa, fenomen Međugorja postao je važan za cijeli svijet u smislu nove evangelizacije. “Međugorje nudi novi model evangelizacije“, istaknuo je Hoser.