Masakr nevinih. Tako je novinar britanskog Independenta opisao situaciju u uništenom sirijskom gradu koji je mjesecima pod opsadom, a civili plaćaju skupi danak u borbama između pobunjenika i provladine vojske. Posljednje stradavanje kojem je svjedočio je smrti djece koja su ubijena u zapadnom dijelu grada, a ubili su ih pobunjenici.

"Troje djece ubijeno je u školi za niže razrede. Jedan dječak, tinejdžer, raznesen je na krovu škole, iznad razreda koji se nalazi četiri kata niže. Dijelovi bombe raznijeli su njegove prijatelje i kad sam došao do škole, hodao sam kroz gustu, tamnocrvenu tekućinu, rijeku krvi koja se slijevala po podu škole", opisao je Robert Fisk iz Alepa. Iznosi još detalja:

"Khanom Fallaha imala je tek dvije godine. Pronašao sam je kako leži na kolicima, njezino je lice bilo sivo od prašine, a činilo se kao da spava. Kraj nje ležala su dvojica njezine braće, 10-godišnji Khalil i 11-godišnji Khaled."

Svijet, kaže Fisk, ne shvaća, s obzirom na užas i patnje ljudi u istočnom dijelu grada, da njegovi branitelji isto ubijaju, i to neselektivno, i da i o njihovog oružja stradavaju djeca, civili... Nema nikakve sumnje da je projektil koji je pao na školski krov ispaljen iz istočnog dijela Alepa.

"Plačemo nad mrtvom djecom u istočnom Alepu, ali Khanom isto zaslužuje suosjećanje. Ni onda ni njezina braća, niti troje djece koja su ubijena u školi, nisu odabrala sama u kojem će dijelu grada živjeti", piše novinar. Ahmed Skeifeh, 14-godišnjak, preživio je napad na školu. Ranjenih nogu trpio je veliku bol. U bolnici mu je ispričao kako je bio u razredu kada je eksplodirala bomba.

"Bacio sam se na pod, i moji prijatelji su bili sa mnom. Pali su, a ja sam gledao kako umiru. Ničega se više ne sjećam, istrčao sam van", opisao je Ahmed.