Očekivano Modrićevo osvajanje Zlatne lopte nije dobilo previše prostora u stranim medijima, iako su svi barem na naslovnici ako ne i na udarnoj vijesti imali veliko priznanje za hrvatskog kapetana.

Modrić je s više od 200 bodova razlike pobijedio ispred Cristiana Ronalda i Antoinea Griezmanna, a četvrti je bio Kylian Mbappe.

Španjolska Marca, list naklonjen Realu je na već na dan dodjele u tiskanom izdanju objavila da Modrić osvaja Zlatnu loptu, a nakon službene potvrde je na svojem portalu objavila tekst pod naslovom "San o lopti".

"Zauvijek će u knjigama ostati zapisano da je 2018. godine ovu nagradu osvojilo dijete ratova na Balkanu koje je tako prekinulo desetogodišnju dominaciju Messija i Ronalda. Njegov put do vrha bio je prepun prepreka. Četnici su mu ubili djeda, morao je bježati od rata, no sve je uspio prebroditi. "Preživio" je i tvrdog Tottenhamova pregovarača Daniela Levyja, a na najvećoj pozornici, onoj Realovoj, ušutkao je kritičare i osvojio srca svih. Da nije bilo njega i onog ubačaja Ramosu iz kornera u finalu Lige prvaka 2014. godine, ne bi bilo ni Realove priče o četiri Lige prvaka u zadnjih pet godina", stoji u Marcinom emotivnom tekstu.

"Hrvatski majstor imao je fantastičnu godinu. Treći put zaredom je osvojio Ligu prvaka i bio je jedan od najboljih Realovih igrača. Bio je ključan u sjajnom nastupu Hrvatske u Rusiji, a potvrda za sve to došla je u obliku Zlatne lopte", kratko je objavio njemački Kicker.

Britanski Daily Mail istaknuo je kako će ovo izuzetno postignuće kapetana hrvatske nogometne reprezentacije ostati zapisano u povijesti nogometa, a njemački Bild da je očekivanim raspletom u Parizu Modrić s trona skinuo Ronalda i Messija.