'Neprijateljske zemlje', kako ih je nazvao Putin, od danas ruski plin moraju plaćati samo u rubljima

Dmitrij Medvedev, bivši predsjednik Rusije blizak aktualnom ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, uputio je novu prijetnju Zapadu.

Kako javljaju strani mediji, Medvedev je rekao da bi Rusija mogla ograničiti izvoz poljoprivrednih proizvoda samo na "prijateljske" zemlje u svjetlu sankcija koje je Moskvi zbog invazije na Rusiju uveo Zapad.

Rekao je da će Rusija, jedan od glavnih svjetskih izvoznika pšenice, razmotriti situaciju s opskrbom hrane i poljoprivrednih proizvoda te objaviti "neke jednostavne, ali važne smjernice vezane uz sigurnost opskrbe hranom u Rusiji".

"Hranu i poljoprivredne proizvode izvozit ćemo samo našim prijateljima. Na svu sreću, ima ih puno, ali u Europi i Sjevernoj Americi ih nema", rekao je Medvedev.

Prijetnja Dmitrija Medvedeva stiže nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da "neprijateljske" zemlje koje kupuju ruski plin od danas moraju za njega plaćati u rubljima. Najjače europske ekonomije, poput Njemačke, Francuske, Britanije i Nizozemske, već su odbile takvu ucjenu.