Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u razgovoru na YouTube kanalu Russia Insight da je Rusija trebala predvidjeti velike promjene u svijetu nakon pada Berlinskog zida i ujedinjenja Njemačke, ali je pokazala "nesposobnost i nemoć".
 
Putin je u razgovoru koji će biti dio dokumentarnog filma s naslovom Svjetski poredak 2018. izjavio da je Rusija trebala predvidjeti velike geopolitičke promjene u svijetu nakon pada Berlinskog zida i ujedinjenja Njemačke, ali je umjesto toga pokazala nesposobnost i nemoć.
 
"Najveća geopolitička katastrofa stoljeća"

"Ne samo da smo pomogli ujedinjenju Njemačke i povukli svoje vojnike, nego smo povukli vojsku i iz drugih država istočne Europe jer smo očekivali da će NATO nestati ili se barem više neće širiti", rekao je Putin, koji je početkom tjedna za ruske medije izjavio da je raspad Sovjetskog Saveza bio "najveća geopolitička katastrofa stoljeća".
 
U ranijem razgovoru za Russia Insight Putin je izjavio da bi uništio svijet kada bi o tome ovisio opstanak Rusije te poručio: "Ako Rusija nestane, nestat će i čitav svijet."