Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je naredio djelomično povlačenje vojnika iz Sirije tijekom nenajavljene posjete vojnoj bazi na mediteranskoj obali. Putin se sastao sa sirijskim predsjednikom Basaharom al-Assadom nakon što je stigao u rusku zrakoplovnu bazu Hmeimim, javila je novinska agencija Interfax.

Putin je u ožujku 2016. objavio kako planira povući većinu ruskih vojnika iz Sirije. Ruski predsjednik trebao bi otputovati u Egipat i Tursku na razgovore s čelnicima tih država, prenosi BBC.
 

Sirijski predsjednik Basar al Assad zahvalio se ruskom predsjedniku za pomoć u borbi protiv terorista. "Ova postignuća su značajna i veoma važna za nas", rekao je Assad Putinu tijekom sastanka u zrakoplovnoj bazi Hmeimim. Dodao je kako je poraz militanata Islamske države od ključnog značaja za cijeli svijet, prenio je TASS.

"U ime naroda Sirije izražavam vam svoju duboku zahvalnost zbog uloge koje su imale ruske snage. Ove pobjede tiču se i nas i susjednih država", rekao je. Putin i Assad sastali su se danas na vojnom aerodromu u bazi Hmeimim i s pilotima ruskih borbenih zrakoplova. Assad je tom prilikom rekao da su piloti bili u zraku konstantno i da im je beskrajno zahvalan.