Ruski predsjednik Vladimir Putin poklonio je u ponedjeljak u Helsinkiju nakon summita nogometnu loptu američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koji ga je obasuo pohvalama za organiziranje Mundijala 2018.

Nakon višesatnog razgovora burnog milijardera i bivšeg agenta KGB-a o teškim temama, ruski predsjednik predao mu je službenu loptu Svjetskog prvenstva kojom se igrala finalna utakmica između Francuske i Hrvatske.

"Sada je lopta u vašem polju", našalio se Putin i nasmijao Trumpa koji je rekao da će loptu pokloniti sinu Barronu (12) te podsjetio da će se Svjetsko nogometno prvenstvo 2026. održati u Sjedinjenim Državama.

Nakon zajedničke konferencije za novinare, uglavnom posvećene ruskom uplitanju u posljednje predsjedničke izbore, oni su izgledali opušteno i razmijenili su nekoliko šala pred novinarima.

Trump, ljubitelj golfa, nije propustio priliku pozdraviti uspješni Mundijal, za kojeg je rekao da je "jedan od najboljih u povijesti".

U nedjelju je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da je ponosan zbog uspješne organizacije Svjetskog nogometnog prvenstva u svim akspektima.

Većina europskih čelnika ipak nije došla u Moskvu na nogometno prvenstvo u znak diplomatskog bojkota nakon trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri u Velikoj Britaniji, za koje London optužuje Moskvu.