''Situacija s novim koronavirusom u Rusiji je pod potpunom kontrolom i sve razine vlasti poduzimaju napore'', rekao je u nedjelju ruski predsjednik Vladimir Putin u televizijskom obraćanju povodom Uskrsa.

"Sve razine vlasti djeluju ritmički, organizirano i odgovorno. Situacija je pod potpunom kontrolom", naglasio je Putin, prenio je TASS.

Naglasio je kako Rusija ima sva potrebna sredstva i rezerve za zaštitu ljudi i podršku gospodarstvu usred širenja koronavirusa.

"Da, sve mjere zaštite ljudskih života i zdravlja, potpora gospodarstvu zahtijevaju dodatna i velika sredstva i rezerve. Dobili smo ih'', rekao je ruski predsjednik i naglasio kako se sredstva koriste precizno ovisno o konkretnoj situaciji i prije svega kako bi se pomoglo obitelji "koja se sada nalazi u izazovnoj situaciji".

"Pomno analiziramo iskustva drugih zemalja, aktivno surađujemo sa stranim prijateljima i kolegama i razumijemo što se događa, vidimo rizike i znamo što treba učiniti u bilo kojem razvoju situacije i radimo ono što je potrebno", izjavio je Putin.