Vladimir Putin u srijedu je naredio mobilizaciju pa nakon toga otišao na godišnji odmor. Kako pišu neovisni ruski mediji, ruski je predsjednik odlučio odmoriti dušu i tijelo u svojoj rezidenciji na jezeru Valdaj.

O tome svjedoče tri izvora upoznata s Putinovim rasporedom.

Putin će na odmoru biti najmanje tjedan dana, kažu izvori

Putinova snimka u kojoj je proglasio djelomičnu mobilizaciju objavljena je u osam ujutro, ali gotovo je sigurno da je snimljena unaprijed jer ruski predsjednik obično u to doba spava. Kasnije tog dana Putin je otputovao u Veliki Novgorod, gdje je posjetio tehničku školu i jedan koncert.

Putin je odmah nakon koncerta, kako tvrde insajderi, odlučio napraviti pauzu i otići na odmor koji će trajati najmanje tjedan dana.

Povratak u javnost očekuje se idućeg četvrtka

S druge strane, izvori iz Kremlja tvrde da će press-služba u idućim danima objavljivati snimke Putina u društvu raznoraznih suradnika, ali navodno su sve te snimke unaprijed snimljene te tako Moskva želi stvoriti dojam da predsjednik kontinuirano radi.

Jedna snimka već je objavljena, a na njoj se Putin druži sa starim suborcem Vitalijem Mutkom.

Putinov PR: Predsjednik je imao posla u Kremlju

Putinov povratak u javnost očekuje se idućeg četvrtka kada ide u posjet jednoj velikoj industrijskoj regiji. Drugi izvor iz Kremlja tvrdi da se Putin još od srijede nalazi u svojoj rezidenciji na jezeru Valdaj u Novgorodskoj oblasti. Nije se pojavio na takozvanom "Z koncertu" u centru Moskve u znak podrške referendumima u okupiranim dijelovima Ukrajine.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je na pitanje zašto predsjednik tamo nije došao dao očekivan odgovor - imao je posla u Kremlju.