Unatoč popriličnoj napetosti zbog Sirije ruski predsjednik Vladimir Putin danas je istaknuo kako se nada će "zdravi razum" prevladati iako svijet postaje "sve kaotičniji".

"Situacija u svijetu izaziva samo brigu, situacija postaje sve kaotičnija", rekao je Putin za vrijeme današnjeg govora povodom susreta s ambasadorima.

"Unatoč tome još uvijek se nadamo da će zdravi razum prevladati i da će međunarodni odnosi ući u jednu konstruktivnu fazu, fazu u kojoj će cijeli svjetski sistem postati i više stabilan i više predvidljiv", rekao je ruski predsjednik, prenosi Russia Today.

"Moskva će i dalje promicati jačanje globalne i regionalne sigurnosti te će se u potpunosti držati svojih međunarodnih odgovornosti kao što će i razvijati suradnju sa svojim partnerima na konstruktivnoj i uvažavajućoj bazi. Kretat ćemo se prema pozitivnoj agendi za svijet, agendi okrenutoj prema budućnosti te ćemo raditi na osiguranju stabilnog razvoja, prosperiteta na zadovoljstvo ljudskog roda", poručio je Putin.

Vrlo miroljubiv govor nakon jutrošnjeg Trumpovog "Spremi se za rakete Rusijo!" Očito je Putin odlučio da se ne želi spuštati na takvu razinu, no, smirenost ruskog predsjednika teško da će utjecati na određene poteze SAD-a koji, čini se, je već odlučio kako će uskoro napasti Siriju, a time riskirati i konfrontaciju s Rusijom.