Dvadesetak Bad Blue Boysa, koji su u zatvoru u Grčkoj od kolovoza, pušteno je danas popodne, piše Jutarnji.

Jučer je objavljeno da će dio zatvorenih navijača biti pušten, ali nije se znalo točno kada. Za njihovo puštanje zatražena je jamčevina u iznosu od 1000 eura pa je postojala mogućnost da ih se pusti tek u ponedjeljak.

Malenica jučer: Do Božića bi svi trebali biti kući

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je sinoć za HRT da vjeruje da bi do Božića svi hrvatski državljani trebali doći u Hrvatsku.

"Treba nam svima skupa strpljenje da pričekamo odluke grčkih sudova, ali, evo, nadamo se i vjerujemo u najbolje, da će oni za Božić biti kući", poručio je Malenica.

Za ukidanje istražnog zatvora za dio navijača rekao je da se radi o očekivanom ishodu i "rezultatu svih napora koji su pokrenuti".

Na pitanje što će biti s ostalim Boysima, Malenica kaže da apelira na strpljenje kod roditelja i prijatelja.

"Mislim da je u ovom trenutku najbitnije da je to krenulo, da su krenula rješenja o prekidu istražnog zatvora. Apelirao bih i na strpljenje i kod samih navijača, ali isto tako i kod roditelja i kod prijatelja", rekao je Malenica.

"Vidjet ćemo sljedeći tjedan, ali mislim da sve ide u dobrom smjeru", dodao je. "Vjerujem da će se to do kraja realizirati sa svim hrvatskim državljanima koji se nalaze u Grčkoj", rekao je ministar.